Investeren of negeren

“Wát? Kost het zoveel? Mmm… dat had ik niet gedacht!”

Oh, ik wil dit heel graag! Ik heb het zo nodig, dat iemand mij helpt helder te krijgen wat ik nou het beste kan doen. Ik weet gewoon niet wat ik wil. Ja wel een beetje, maar wat moet ik dan kiezen? Oh help!”

Nóg een stukje uit dit gesprek: “Eigenlijk weet ik niet zeker of ik dit nog wel wil. Keer op keer reorganisaties. Er dreigen ontslagen. Steeds weer. Ik ben niet voor niets afgehaakt in mijn werk. Ik vind het allang niet meer zo leuk. Ik heb wel eens gedacht aan een eigen bedrijf. Maar hoe moet ik dat dan doen? Waar moet ik beginnen? Past ondernemerschap bij mij? En hoe kom ik aan klanten? Ik solliciteer al een tijdje, maar wordt niet uitgenodigd. Waar ligt dat aan? Telkens weer veranderen de omstandigheden. Harregat, wat nu? En hoe moet ik het dan organiseren in de drukte van alledag? Ik wil wel, maar het lukt me niet. En toch wil ik inkomsten en wil ik leuk werk waar ik energie van krijg. Oh, het is zo fijn dat we dit allemaal kunnen bespreken! Dat je luistert!”

En toen kwam de schrik!

Ja, het is niet gratis – en ook niet vrijblijvend – als je een loopbaancoach wilt inschakelen. Professionele aandacht voor jou, je loopbaanvragen en -doelen. En vaak ook aandacht voor meer levensgebieden die meedoen als de werksituatie verandert. Evenwicht zoeken. Aangaan wat uit evenwicht is. In dit geval kan dat over werk gaan! Waarom ongelukkig blijven hangen in je werksituatie? Je energie dagelijks weg laten lekken? Daar denken veel mensen echt te licht over. Iedereen wil wel in balans zijn. Liefst altijd. Dat kan niet. Er zijn om de haverklap gebeurtenissen en opmerkingen om je heen die je uit je evenwicht kunnen brengen, in meer of mindere mate. Dat is er. Hoe je ermee omgaat, kan het verschil maken. Leren omgaan met veranderende omstandigheden. Dat vergt investering, in jezelf! Wil jij het aangaan? Kom gerust.

En als je werkgever bent…

Investeer je medewerker(s), want investeren en helpen ontwikkelen of helpen toegerust raken voor de arbeidsmarkt is vele malen goedkoper dan verzuim door vastlopen en ziekte!

Geld - MKB

En ja, als je inhoudelijk goede hulp wilt bij het maken van keuzes, schakel dán een professional in!

Bedenk je eens goed wat het voor jou kan betekenen, voor je huidige situatie en je nabije toekomst. Besef dat het inderdaad geld kost, en dat is niet het enige. Het kost ook tijd, energie, denkwerk, praatwerk, zoekwerk en allerlei acties! Uitvoering! Je investering levert wat op, als jij dat wilt. Als je daar moeite voor doet! Jouw eigen harde werken wordt aangewakkerd en in overzichtelijke banen geholpen door de ‘coach’. Soms wordt je op de rem gezet, juist om dingen te laten, die jou niet verder helpen. Als je in de veelheid of chaos het zelf niet overziet … bel of mail dan om een afspraak te maken.

Net zoals je de tandarts belt als je in je mond aanleiding hebt om door de tandarts gezien en geholpen te worden!

Je bent het waard om in te investeren!  

Pauline

Comments are closed.