Leiderschap & Lef

Persoonlijk en Professioneel 

In ieder persoon schuilt een leider. Je laat vaker dan je denkt leiderschap zien,  persoonlijk of professioneel. Ieder mens moet op gezette tijden beslissingen nemen, in privé- of werk gerelateerde omstandigheden. Doorgaans neem je een beslissing op basis van gevoel, kennis en/of onderzoek vooraf. Prima. Zo gaat dat. Je kiest en gaat. En je accepteert de gevolgen of stelt bij. En tegelijk kan het zijn, dat rond bepaalde onderwerpen, de dilemma’s te groot of te complex zijn, de afwegingen en opties te onoverzichtelijk of te moeilijk. Het kan zijn dat je (jezelf) remt en vertraagd of blokkeert. Er kan van alles spelen waardoor jouw leiderschap onder druk staat en niet tot z’n recht komt.

Op dát punt mag je mij bellen voor hulp, coaching of begeleiding.

Beslissen, remmen, actie

Ik neem geen beslissingen voor je, het is immers jouw leven, loopbaan, functie, rol. vraagstuk, van welke aard dan ook.  Ik help je wél om je beslissingen te kunnen nemen op het moment dat jij daar aan toe bent en op de manier zoals die bij je past. In welke context dan ook. Ik steun je in het proces van aarzeling, naar doen, van remmen naar actie. Actie in doen en laten. Niets doen is ook actie…

Ontwikkelassessment vormt basis

Bij leiderschapsontwikkeling benut ik als basis vrijwel altijd de ontwikkelassessments

  • gedrag- (DISC model) en drijfveren analyse 

en dikwijls ook met

  • emotionele intelligentie analyse

Uiteraard wordt een intake / opdrachtbespreking gehouden om tot afspraken te komen voor een doelgericht maatwerkprogramma. Als betrokkene dergelijke analyses toevallig recent gedaan heeft, wordt dit opgenomen in het maatwerkprogramma en meestal niet opnieuw gedaan, tenzij daartoe toch aanleiding is. De aanpak wordt afgestemd op de individuele behoefte en stijl van leren en ontwikkelen.

Meer informatie over de ontwikkelassessments bij LEREN, Gedrag (DISC) & Drijfveren & EQ. Als je vragen hebt, bel of mail mij gerust.

Waar en hoe is leiderschap nodig of gewenst?

Wat moet worden ontwikkeld of misschien wel worden afgezwakt. Wat wil je?

Leiderschapsontwikkeling en versterken van authentiek leiderschap is tevens opgenomen in coachprogramma’s en trainingen in kleine groepen, voor leidinggevenden en niet-leidinggevenden. En het is onderdeel in het uitgebreide intervisie trainingsprogramma voor (aankomend) intervisiebegeleiders.

Vaak is leiderschapsontwikkeling onderdeel van:

  • Loopbaancoaching
  • Teamontwikkeling
  • Executive coaching
  • Outdoor-Werkweek  

Vraag naar de mogelijkheden die WERKIMPULS te bieden heeft.

Pauline Kemkers ©