Nieuwjaar in week 13

Van harte!

Dat je het nieuwe jaar

dat voor je ligt

van harte mag verwelkomen

Het leven kan soms broos

en oh zo kwetsbaar zijn

zo onvolkomen

Voor jou een jaar

met heel veel goeds

dat veel van wat je hoopt

voor jou ook uit mag komen!

(Uit: Alle goeds… is wat ik je wens, Ina Sipkes De Smit) 

Vieren van werk en privé successen!

Zomaar vandaag, in week 13, op dinsdag 29 maart 2016, vind ik dat jou nieuwe jaar kan beginnen. Een nieuw jaar, met nieuwe kansen, kan elke dag beginnen! Dat betekent niet dat je elke dag opnieuw een veelheid aan voornemens op je bord moet stuiteren. Laat het een jaar zijn, waarin je bewust kijkt naar wat je hebt, wat je haalt, wat je brengt en wat je kunt vieren. Kleine successen en grote resultaten … genietmomenten … alles!

Velen van ons staan veel te weinig stil bij wat er zoal gaande is. Elke dag, elke week kent haar gebeurtenissen, belevenissen, teleurstelling en successen. Door daar bij stil te staan, er aandacht voor te hebben, te verwerken én te vieren, zijn en raken wij ons beter bewust van alles wat voorbij komt. Soms kun je een dag of een week hebben en amper navertellen wat er allemaal is gebeurd. Sta dan eens stil, kijk terug, maak een figuurlijke foto, schrijf er iets over. Dát blijft bij je.

Dus als de dagen en weken en maanden je soms te snel voorbij schieten, schakel dan naar een pauze-stand en bedenk dan dat je elke dag een ‘nieuwjaar’ kunt beginnen. Een nieuwe periode met met niet alleen voornemens en mogelijkheden om je doelen te realiseren, maar ook tijd om het te realiseren. Te doen! Dat is belangrijk voor je werk, je loopbaan, je team, je leiderschap, en meer. Of voor je privésituatie. Allebei zeer de moeite waard om bewust aandacht aan te geven. Kleine stappen tellen evenveel als grote stappen. En vergeet dan niet het vieren!

Van harte! Ik wens je een prachtig nieuwjaar toe!

Hulp nodig? Bel gerust!

© Pauline Kemkers

Comments are closed.