Veranderen

Bedenk eens goed: Wat en hoeveel is hetzelfde gebleven?

“De dingen simpel houden is vrij moeilijk. De dingen moeilijk maken daarentegen vrij simpel.”  Citaat: Omdenken, Ja-maar.

Lees je als werkgever of werknemer of werkzoekende?

Je bent een leider! Jij kunt leiderschap laten zien! Zeker!

Want één ding is zeker in deze wereld. Wij hebben altijd te maken met veranderingen, hoe dan ook, wat en waar dan ook! Ongewenst, ongewild, ongepland, niet zelf gekozen, maar wel aan de orde. Het kan je overkomen. Hoe ga jij daarmee om? Hoe ga jij om met veranderingen die op je pad komen? Kruip je achter je (wind)scherm, of maakt je juist gebruik van de stroming…?

In hoeverre heb jij de moed om het aan te gaan? Wat gebeurd er als je niets doet? Heb je wel eens bedacht wat er kan gebeuren als je geen actie onderneemt om een verandering of ongewenst knellend patroon te doorbreken? En is dat wat je wilt? Nee? Kom dan in actie. Moedig! De eerste stap is een goed begin. Niets is belachelijk hier!

Je mag alle vragen stellen. Samen kijken we naar de essenties 

Welke verandering is aan de orde? Denk aan je eigen persoonlijke en professionele situatie. Denk – als je werkgever bent – ook aan je teams, die ene afdeling of locatie, of diverse medewerkers …

Bel gerust om te bespreken wat aandacht vraagt, ook als je niet weet hoe je moet beginnen. Juist door veel vragen te stellen help ik je om de voorliggende uitdaging in kaart te brengen, te analyseren en een route te bepalen voor aanpak!

Ik werk met diverse (digitale) werkvormen zoals bijvoorbeeld:

  • ontwikkelassessments (gedrag, communicatie, drijfveren, emoties)
  • quick scan gedrag- en communicatiestijlen (echte wake-up call)
  • team thermometer (wat is succesvol, wat kan beter)
  • teamrollen analyse (verhelderend voor samenwerking)
  • intervisie trainingsprogramma (uitgebreid, professionaliseringsslag)
  • spelmaterialen (bloedserieus en soms hilarisch tegelijk)

Veronderstellen en onaangenaam verrast worden

Als vanzelfsprekend verwachten dat de huidige situatie onveranderd blijft, is een zeer verkeerde (op z’n minst een onhandige) veronderstelling! Je loopt groot risico ineens onaangenaam verrast te worden. Er is een realistische kans dat je ongewild, onverwacht en ongepland in omstandigheden terecht komt, waarin je niet zijn wilt …! Wees alert op veranderingen … en benut je beïnvloedingsmogelijkheden! Wat? 

Water stroomt, 
Zwemmen of verdrinken! 
Water stroomt, 
De hele wereld rond. 
En als ze droomt, 
Even op een eiland, 
Haar hoofd in de wolken, 
Voeten op de grond… 

Bron: In De Wolken, Klein Orkest

Bewust zijn. Bewustzijn. Bewust. Zijn. Variaties op een thema…

WERKIMPULS | Pauline Kemkers ©