Veranderprocessen

Bedenk eens goed: Wat en hoeveel is hetzelfde gebleven?

“De dingen simpel houden is vrij moeilijk. De dingen moeilijk maken daarentegen vrij simpel.”  Citaat: Omdenken, Ja-maar.

Lees je als werkgever of werknemer of werkzoekende?

Je bent een leider!

In hoeverre heb jij de moed om het aan te gaan? Wat gebeurd er als je niets doet? Heb je wel eens bedacht wat er kan gebeuren als je geen actie onderneemt om een ongewenst knellend patroon te doorbreken? En is dat wat je wilt? Nee? Kom dan in actie. Moedig! De eerste stap is een goed begin. Niets is belachelijk bij ons!

Denk aan je eigen persoonlijke en professionele situatie. Denk – als je werkgever bent – ook aan je teams, die ene afdeling of locatie, of diverse medewerkers …

Bel gerust om te bespreken wat aandacht vraagt, ook als je niet weet hoe je moet beginnen. Juist door veel vragen te stellen helpen wij de voorliggende uitdaging in kaart te brengen, te analyseren en een route te bepalen voor aanpak!

Zo nodig zijn er (digitale) tools ter ondersteuning, zoals bijvoorbeeld:

  • organisatie thermometer
  • teamrollen analyse
  • quick scan gedragsstijlen
  • individuele ontwikkel assessments (gedrag, drijfveren, emoties)

Veronderstellen en onaangenaam verrast worden

Als vanzelfsprekend verwachten dat de huidige situatie onveranderd blijft, is een zeer verkeerde veronderstelling! Je loopt groot risico ineens onaangenaam verrast te worden. Er is een realistische kans dat je ongewild, onverwacht en ongepland in omstandigheden terecht komt, waarin je niet zijn wilt …! Wees alert op veranderingen … en benut je beïnvloedingsmogelijkheden!

Maatwerkprogramma op basis van bespreking en afspraken

Zowel voor bedrijf als particulier, individueel én groepen / teams.

WERKIMPULS | Pauline Kemkers ©