Zeilimpuls

Water, wind & zeilen

“Je kunt de wind niet veranderen, wel de stand van je zeilen” 

Hoe kijk je tegen de omstandigheden aan,? Hoe denk je over onverwachte gebeurtenissen in je leven, en werk? Ongeplande en ongewilde voorvallen, die je dagelijks kunnen overkomen? Denk je dat je invloed hebt? Of denk je van niet? Dat maakt nogal verschil in hoe je reageert, hoe je acteert.

Leiderschap beeld en tekst

De wind kun je niet beïnvloeden. Die waait of niet. Uit een hoek die wij als mens niet kunnen bepalen. De wind is geen gebeurtenis, geen voorval, wél een omstandigheid. De stand van de zeilen kun je wél beïnvloeden. Je kunt de stand van je zeilen veranderen! Dat betekent dat je koers kunt zetten in de richting die je wilt. Je hebt invloed! Je kunt beslissingen nemen, alleen of in een team met zeilmaten, over de rollen, taakverdeling, duur van je tocht, route en bestemming, de haven waar je naartoe wilt. Het eindpunt van de tocht…

Zo wil ZEILIMPULS met teams zeilen! De tocht maken om teamwork en ontwikkeling gericht te ervaren. Zeilend op enkele vierkante meters vergt communicatie en samenwerking. Zeilend op enkele vierkante meters vergt van iedereen dat (dreigende) conflicten worden opgelost. Zeilen met harde wind vergt moed, kracht, vertrouwen en doorzettingsvermogen om elkaar te helpen, koers te houden en de haven veilig aan te lopen. Wie durft?!

Taken verdelen, leiden en volgen, navigeren, accepteren, rekenen, inwendige mens voorzien (eten en drinken dus), schipperen, zeilen hijsen en laten zakken, en nog veel meer. Dit zijn belangrijke activiteiten aan boord. Wie doet wat. Wie mag het zeggen. Communicatie en samenwerking. Je ontkomt er niet aan!

WERKIMPULS levert al jaren voor (management) teams ZEILIMPULSEN: teamzeilen, maak het mee!

(Management) Team van ca. 5 personen?

In samenwerking met schipper en zeiljacht van bijna 12 meter wordt in de zomertijd met teams tot 5 personen gezeild vanuit Makkum, Friesland, met name op het IJsselmeer. Afhankelijk van dag(en) en windrichting kan het Wad een optie zijn.

Is de groep of het team groter? In overleg kan veel!

In samenwerking met een verhuurbedrijf in Friesland wordt in de zomertijd regelmatig met grotere teams een platbodem gehuurd inclusief schipper voor het teamzeilen. Ook dan zijn de Friese Meren of is het IJsselmeer, het vaargebied!

In alle gevallen is het team aangewezen op elkaar, op samenwerking en op het leren en ervaren met elkaar. Het is een leuke dag. Met zon en weinig wind is er meer gelegenheid tot uitwisseling, terugblikken op wat goed gaat en plannen maken voor verbetering. Bij harde wind en regenachtig weer moeten alle zeilen bijgezet worden, hard werken dus.

Vraag naar de mogelijkheden. Meerdaagse zeiltochten zijn eveneens mogelijk.

Impulsen voor teams of groepen die van wind en water kunnen genieten!